Yazılım

Hiç başka birinin metin mesajlarınızı okuyabileceği ve/veya engelleyebileceği konusunda rahatsız edici bir his yaşadınız mı? Belki şok edici, ancak ne yazık ki doğru – anlık mesajlaşma uygulamalarının çoğu verilerinizi toplar. Bu, mesajlarınızı akışın ortasında yakalayabilen diğer davetsiz gözlere ektir.

Birçok sohbet uygulamasının arkasındaki şirketler, mesajlarınızı ve kişisel verilerinizi toplar. Daha müdahaleci olanlar, kişilerinizi ve resimlerinizi bile toplar. Bugün size gizlilik merkezli ve uçtan uca şifreleme kullanan bir avuç uygulama göstereceğiz. Bu uygulamalar da açık kaynak kodludur. (sunucu ve uygulama açısından)

Signal

“Signal mesajları ve aramalar her zaman uçtan uca şifrelenir ve iletişiminizi güvende tutmak için özenle tasarlanmıştır. Mesajlarınızı okuyamıyoruz veya aramalarınızı göremiyoruz ve başka hiç kimse de göremez.”

– Signal

Signal’in yaptığı açıklamaya ek olarak, birçok gizlilik gurusu Signal kullanıyor.

Riot

“Tüm veriler uçtan uca şifrelenebilir, yani sunucu yöneticileri bile başka hiç kimse konuşmalarınızı dinleyemez. Bugün mevcut olan en iyi uçtan uca şifrelemeyi kullanıyoruz.”

– Riot

Wire

“Wire’ın şifrelemesi arka planda şeffaf bir şekilde çalışıyor ve etkinleştirilmesi gerekmiyor – her zaman açık. Kullanılabilirlik için güvenlikten ödün vermeye veya eksik özelliklerle yetinmeye gerek yok. Wire, diğer güvenli haberciler için ortak olan karmaşıklıktan kaçınırken her şeyi gizli tutar.”

– Wire

Gelişmiş siber gizlilik için, sohbet uygulamalarını güvenli hale getirmeye başlamalısınız.

HATIRLATICI: Sohbetleriniz, fotoğraflarınız, videolarınız ve diğer kişisel veya hassas bilgileriniz internete düştüğünde her zaman hatırlayın – geri dönüşü yoktur.

Bu bir gerçek, bugünlerde dijital gizlilik bir anormallik. Doğal doğum hakkınızı mahremiyet hakkınızı geri almak için elinizden geleni yapın. Kutunun dışına çıkın, koyunları takip etmeyin ve “herkes” kalıbını kırın. Tuzak budur. “Diğer herkes” yapıyor ve bu nedenle sorun değil. Tekrar düşün. Sadece kendinizi eğitin ve size sunulan araçları kullanın.