Yazılım

Bugünlerde bilgisayar kullanıcılarının çoğu üç ana işletim sistemi kullanıyor: Mac OS X, Windows ve çeşitli Linux dağıtımları. Yaygın olarak kullanılan işletim sistemlerinde gizlilik ve güvenlik söz konusu olduğunda, doğal, varsayılan sınırlamalar vardır. İyi haber şu ki, gelişmiş gizlilik de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaçlara uygun başka işletim sistemleri var.

Tails OS, bir kullanıcının anonimliği ve gizliliği için tasarlanmış bir Linux dağıtımıdır (dağıtım).

Tails OS, herhangi bir bilgisayarda bir USB çubuğundan başlatılabilen canlı bir işletim sistemi olacak şekilde akıllıca tasarlanmıştır. Cebinizde taşıyabileceğiniz, süslü konfigürasyonlar gerektirmeyen, her yerde kullanabileceğiniz bir işletim sistemi.

Bu sadece başlangıç. Ayrıca, Tails OS kullanılarak yapılan hiçbir şey, ana makinenin donanımlarından herhangi birini kullanmayacak şekilde tasarlandığından makinede depolanmaz. Yalnızca, oturumunuzu düzgün bir şekilde sonlandırdıktan hemen sonra silinen ana bilgisayarın RAM’ini kullanır. Ayrıca, gizlilik ve anonimliğe ek olarak, çok çeşitli kriptografik özellikler dahil edilmiştir.

Tails OS’yi Windows, Mac OS X veya Linux kullanarak kurabilirsiniz. Tek olan, satın alınmış olan okullardan USB kitap sahip bir bilgisayar, bir (en az 8 GB öneriliyor) ve bu mağaza. *Kuyrukta kullanılan biçimlendirmeyi kullanarak aynı çubukta veri depolamayıs – ne kadar veri depolamayı planladığınıza bağlı olarak daha büyük bir tercih.

Not : Tails OS’deki Wi-Fi sahibi, Mac OS ile her zaman düzgün çalışmaz. Bunu bir ethernet kablosu kullanarak veya Mac OS’de Tails OS ile uyumlu bir USB Wi-Fi Kartı bularak aşabilirsiniz. Öneriler için “Wi-Fi’nizi test edin” edinebilirsiniz.

Tails OS kurşun geçirmez değildir ve uyarıları vardır; Ancak anonimlik üzerine tasarlanmıştır.

Daha fazlası için bakınız.

Tails OS’nin Önemli Noktaları:
· Tor ağı üzerinden çevrimiçi anonimlik
· Her yerde kullanın ve iz bırakmayın
· Nautalis Wipe kullanarak dosyaları ve disk alanını güvenli bir şekilde silme yeteneği, HTTPS Everywhere’in otomatik kullanımı, LUKS şifrelemesi ve daha fazlası gibi son teknoloji şifreleme araçları
· Taşınabilir, her yere götürün canlı işletim sistemi
Çevrimiçi gizliliğinizi ve anonimliğinizi geliştirmek için keşif ve Tails OS uygulamasının keyfini çıkarın.