Yazılım

Google’ın artan etkisiyle, günümüzde arama motorlarını kullanan nüfusun çoğunluğu, aradıkları bilgileri bulmak için Google’ı kullanıyor.
Harika haber şu ki, kişinin çevrimiçi gizliliğine daha fazla odaklanan kullanmayı seçebileceği başka arama motorları var. İnternette Google’dan daha fazlası var.

Qwant.com: “Gizliliğinize saygı duyan arama motoru”.

https://www.qwant.com/

Qwant’ın Öne Çıkan Özellikleri:
· 23.2.2017 tarihinden itibaren gizlilik politikaları gereği, “Tarama alışkanlıklarınızı takip etmemize veya profilinizi oluşturmamıza izin verecek herhangi bir çerez veya takip cihazı kullanmıyoruz.”
· Qwant, tanımlama bilgileri, piksel veya tarayıcı parmak izi gibi herhangi bir izleme cihazı kullanmaz.
· Bir Qwant Kimliği için kaydolursanız ve göz atmak için oturum açarsanız; Qwant, sitede gezinirken herhangi bir tanımlama bilgisi veya başka bir izleme cihazı kullanmaz. Daha fazla bilgi için gizlilik politikasına bakın.
· Qwant, AB’nin GDPR’sine tabidir ve bu nedenle Qwant tarafından işlendiğinde kişisel verilerinizle ilgili belirli haklar verir.

Duckduckgo.com: “Sizi takip etmeyen arama motoru.”

https://www.duckduckgo.com

Duckduckgo’nun Öne Çıkan Özellikleri
· Gizlilik politikaları basittir: “Kişisel bilgilerinizin hiçbirini toplamıyoruz veya paylaşmıyoruz.”
· Arama geçmişinizi saklamadıkları için reklamcılara satacak bir şeyleri yoktur ve bu nedenle Duckduckgo sizi reklamlarla takip etmez.
· Duckduckgo.com sizi gizli veya gizli olmayan tarama modunda izlemez. Bazı tarayıcılar, özel moddayken sizi izler.

Startpage.com: “Dünyanın en özel arama motoru.”

https://www.startpage.com

Startpage’in Öne Çıkan Özellikleri

· 2006’dan beri mahremiyete takıntılı olan Avrupa şirketi.
· Tam gizlilik korumasına sahip Google arama sonuçları.
· Anonim görüntüleme özelliği: Arama sonuçlarına tıklamak, arama motorunuzun korumasından çıkmak anlamına gelir. Bu yüzden “Anonim Görünüm” özelliğini geliştirdiler. “Anonim Görünüm” ile arama sonuçlarını tam gizlilik içinde ziyaret edebilir ve gezinmeye devam edebilirsiniz: Orada olduğunuzu asla bilmeyecekler. Özelliği her arama sonucunun yanında bulacaksınız.

Kısacası, “herkesin” kullandığından daha fazla arama motoru seçeneği var. Zaman ayırın ve seçeneklerinizi keşfedin. Gizlilik odaklı arama motorlarını kullanmanın dijital gizliliğinizi nasıl geliştirdiğine hoş bir şekilde şaşırabilirsiniz.